Tarieven

Op deze pagina kunt u de tarieven/prijzen vinden van rijlessen bij autorijschool Ter Borg in Dordrecht.
Alle lessen hebben een tijdsduur van minimaal 60 minuten.

Tarieven/prijzen

Autorijschool R. ter Borg vind het zeer belangrijk dat iedereen op een veilige en eerlijk manier zijn rijbewijs kan behalen. U kunt op deze pagina alle kosten vinden voor het behalen van het auto rijbewijs, de kosten van een theorie examen en de overige kosten waar jij tegen aan kan lopen. 

Logo autorijschool ter Borg

aanbieding

De eerste vijf rijlessen voor een bedrag van:

€195

tarieven autorijschool ter borg

*De prijzen van examens/pakketten zijn exclusief CBR examenkosten van €136,50 

Wat zijn mijn totale kosten voor het behalen van mijn rijbewijs ?

Je rijbewijs halen doe je door middel van het afleggen van twee soorten examens, een theorie examen en een praktijkexamen. De kosten van het halen van het rijbewijs zijn gebaseerd op het nemen van rijlessen en het afnemen van de examens bij het CBR. 

Je bent in totaal ongeveer 55 minuten bezig met het praktijkexamen, waarvan de autorit ongeveer 30 a 35 minuten bedraagt. Jouw instructeur mag met je meerijden en bij het eindgesprek aanwezig zijn indien jij dit fijn/nodig vind.

Het examen begint met een kennismaking met de examinator, een controle van jouw papieren en er wordt ook een oogtest gedaan. De examinator stelt je vervolgens nog een aantal vragen ter voorbereiding van de examen rit. Daarna begint het rij-gedeelte. Een deel hiervan zul je zelfstandig naar een bestemming moeten rijden. Het kan zijn dat dit met behulp van een navigatiesysteem gebeurt, wanneer er bekend is dat je daarmee ook geoefend hebt tijdens jouw autorijlessen. Dit zal dan al voorafgaand aan de rit aangegeven worden door jou instructeur. Tijdens het rijden van het praktijkexamen zal de examinator onder andere letten op of je goed voorrang verleent, inhaalgedrag, je beheersing van de auto en je besluitvaardigheid in de auto . Je hoeft het praktijkexamen niet perfect af te leggen, de examinator kijkt naar het totaalbeeld. Maar veiligheid staat natuurlijk boven aan voor de examinator en daar zou hij of zei natuurlijk ook goed op letten.

Je hoort meteen na afloop van het examen of je geslaagd bent.

Wil jij meer informatie of jezelf aanmelden voor een theorie examen bij het CBR druk dan op deze link

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie

2. Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen

3. Inzicht – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen

Je beantwoordt de vragen op een computer.

Hoe lang duurt het theorie-examen?

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Deze 15 minuten extra tijd geldt niet voor het examenonderdeel gevaarherkenning.

Hoeveel fouten mag je hebben?

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Zorg dat je een kwartier van tevoren op het examencentrum bent. Op het examencentrum volg je deze stappen:

1. Aanmelden bij de aanmeldzuil

Toets je reserveringsnummer in en controleer je gegevens. Dit nummer staat in de brief of e-mail die je hebt ontvangen.

2. Wacht tot je aan de beurt bent

Wacht in de wachtruimte en volg de aanwijzingen op de beeldschermen. Daarop zie je jouw reserveringsnummer met daarachter een status:

  • ‘Aangemeld’ betekent: je bent aangemeld voor het examen. Zodra er plaats is, word je opgeroepen.
  • ‘Spullen in de locker’ betekent: je bent bijna aan de beurt. Als je dit nog niet gedaan hebt, leg je nu al je spullen in een kluisje behalve je identiteitsbewijs.
  • ‘Ga naar start examen’ betekent: je bent aan de beurt. Meld je bij de balie ‘Start examen’.

3. Inchecken bij de balie ‘start examen’

Hier controleert een medewerker je identiteitsbewijs en krijg je je tafelnummer. Als je een examen met extra tijd doet, krijg je hier oordopjes.

4. Het examen

Neem plaats in de examenzaal aan de tafel met het juiste tafelnummer. Leg je identiteitsbewijs op tafel en voer je reserveringsnummer in. Check of je e-mailadres klopt en kies dan ‘Start’. Volg de instructies op het scherm.

5. Einde examen

          Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag.
 
        

 

Het beoordelen van de rijvaardigheid en de medische geschiktheid van bestuurders, en van de vakbekwaamheid van professionals in de sector transport en logistiek: dat is de taak die het CBR uitvoert in opdracht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Zo stimuleert het CBR de mobiliteit van de individuele burger en levert het een significante bijdrage aan de verkeersveiligheid in Nederland van vandaag en morgen.

Het CBR is een landelijke organisatie met een hoofdkantoor in Rijswijk en 54 examenlocaties in het land. Het voert zijn opdracht uit met zo’n 1.200 gedreven collega’s. Het CBR is opgedeeld in vier divisies: Theorie, Rijvaardigheid, Rijgeschiktheid en CCV. Op het hoofdkantoor in Rijswijk zijn de directie en de centrale, ondersteunende stafafdelingen gehuisvest.

Gezakt voor je rijexamen? Kan gebeuren! Je rijschool kan een herexamen voor je regelen. Dat kan op zijn vroegst twee weken later. Die tijd heb je minimaal nodig om je voor te bereiden op het volgende examen.   

Zakken voor een examen is nooit leuk. Maar het gebeurt niet voor niets, je moet veilig en zelfstandig de weg op kunnen. Het volgende is dan belangrijk:

  • Maak gebruik van wat de examinator je heeft verteld. Dan weet je waar je voor de volgende keer aan moet werken samen met je instructeur;
  • Ga meteen door met rijlessen. En werk aan de punten die je moet verbeteren. Zo vergroot je jouw slaagkans op het volgende rijexamen.

Soms zakken mensen vanwege extreme zenuwen één keer of vaker voor het rijexamen. Gelukkig bestaat er dan een goed alternatief: het faalangstexamen. De rijschool kan dit examen voor je aanvragen.

4 keer of meer gezakt voor rijexamen

Als je 4 keer binnen 5 jaar bent gezakt voor je rijexamen, doe je de keren daarna een speciaal examen bij het CBR. Dat heet een nader onderzoek rijvaardigheid. De rijschool kan dit voor je reserveren.

Nader onderzoek rijvaardigheid

Een nader onderzoek rijvaardigheid is een speciaal examen voor wie 4 keer binnen 5 jaar zakt voor het rijexamen. Dit onderzoek duurt 1 uur en 10 minuten. Dat is 15 minuten langer dan een gewoon rijexamen. Daardoor heeft de examinator meer tijd om je op je gemak te stellen. De eisen om te slagen en de rijtijd zijn hetzelfde als bij een gewoon rijexamen.

Omdat een nader onderzoek rijvaardigheid langer duurt dan een gewoon rijexamen, betaal je daarvoor meer. Bij het CBR zijn de kosten voor een nader onderzoek rijvaardigheid voor de auto € 129 in 2020 en dat is € 16,25 hoger dan voor een gewoon examen. Daarbij komen nog de kosten die je rijschool vraagt voor administratiekosten, het gebruik van de lesauto en de aanwezigheid van de instructeur.

Bron: CBR

Het is natuurlijk ook mogelijk om lossen auto rijlessen af te nemen bij Autorijschool R. ter Borg. De prijs van een losse autorijles is €51,-.

Vraag naar alle mogelijkheden via het contactformulier of neem persoonlijk contact op met de eigenaar van de rijschool Rene ter Borg via 0620160611.

U kunt natuurlijk ook een persoonlijk verzoek indienen bij Autorijschool R . ter Borg, dan gaan wij samen naar een passende oplossing op zoek om ervoor te zorgen dat u het rijbewijs gaat behalen.

Wordt u liever niet opgehaald met een andere leerling erbij of zijn er andere verzoeken kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Rene ter Borg via het contactformulier of door te appen of bellen naar 0620160611.

Heb jij nog vragen?

Dan kan jij natuurlijk vrijblijvend contact opnemen met eigenaar Rene ter Borg. De eigenaar van de autorijschool kan jou alles vertellen over het behalen van je rijbewijs!