Autorijbewijs behalen

Je rijbewijs halen is een belangrijk moment in je leven. Met het roze pasje op zak ben je ineens niet meer afhankelijk van je ov chipkaart of anderen. Wil je starten met je rijopleiding dan dien je wel minimaal 16,5 jaar te zijn. Autorijschool R. ter Borg zorgt ervoor dat jij, op de voor jou meest geschikte manier, voordelig en veilig je autorijbewijs haalt in een afzienbare tijd.

Waarom kiezen voor autorijschool R. ter Borg?

Meer dan tien jaar ervaring in het geven van autorijlessen

Autorijschool R. ter Borg heeft meer dan tien jaar ervaring met het geven van autorijles rondom Dordrecht. Er zijn in deze tien jaar al vele leerlingen geslaagd voor hun auto rijbewijs. Bijna alle leerlingen hebben een zeer leuke tijd tijdens de rijlessen terwijl de leerlingen op een veilige manier de auto leren besturen.

Eerlijk en betrouwbaar je autorijbewijs halen

Bij Autorijschool R. ter Borg wordt je ten alle tijde eerlijk behandeld. Je weet bij autorijschool R. ter Borg van te voren waar je aan toe bent en er worden eerlijk prijzen gehandteerd voor de rijlessen. Je wordt tijdens de progressie op de hoogte gehouden wanneer er rijexamen gedaan kan worden.

Eigen tijden plannen voor je rijlessen

Leerlingen kunnen bij autorijschool R. ter Borg zelf hun tijden in plannen om te rijlessen. De rijschool werkt van maandag tot en met vrijdag en soms ook in de weekenden. Er zit elke week wel een tijdstip tussen wat ons allebei goed uitkomt!

Je weet waar je aan toe bent voor je autorijbewijs

Leerlingen weten bij autorijschool R. ter Borg waar ze aan toe zijn, omdat dit niet bij elke rijschool zo is willen we dit nogmaals de nadruk geven. Jij weet na elke autorijles welke progressie je hebt geboekt en waar je nog aan moet werken voor de volgende keer. samen werken wij naar jouw rijexamen toe zodat je het rijbewijs behaald.,

Wat houdt je rijbewijs halen in?

Een rijbewijs is een document, in de vorm van een pasje dat je nodig hebt om een bepaald motorrijtuig te mogen besturen. Op dit pasje wordt onder andere aangegeven waar je bevoegd bent op/in te rijden. Heb je een rijbewijs voor de auto en een rijbewijs voor de motor, dan heb je dus maar één pasje nodig waarop beide categorieën staan vermeld.

Het rijbewijs ontvang je als je kunt aantonen dat je beschikt over voldoende kennis, inzicht en vaardigheid om een dergelijk voertuig te besturen. Tijdens een rijexamen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) wordt de rijvaardigheid getest. Voorafgaand aan het rijexamen dien je rijlessen te volgen en leg je een theorie-examen af. Heb je deze onderdelen succesvol afgerond, dan wordt het rijbewijs afgegeven door de burgemeester van jouw woonplaats en kun je het afhalen bij het gemeentehuis. Verloopt het rijbewijs, dan kun je een nieuwe aanvragen bij de gemeente. Opnieuw rijexamen doen is niet nodig.

Op je rijbewijs zijn de volgende gegevens te vinden:

 • een pasfoto
 • volledige naam
 • geboortedatum en plaats
 • datum van aanvraag
 • moment waarop het rijbewijs verloopt
 • de gemeente waar je het rijbewijs hebt aangevraagd
 • vermelding van welke voertuigen je bevoegd bent om te besturen

Voorwaarden voor het behalen het rijbewijs

Er zijn verschillende categorieën rijbewijzen. De voorwaarden voor het behalen van een rijbewijscategorie zijn afhankelijk van het soort voertuig. Wel zijn er een aantal voorwaarden die voor elk rijbewijs gelden:

 • Voor het behalen van een rijbewijs geldt een minimum leeftijd. Deze is per voertuig verschillend. Voor je autorijbewijs dien je 17 te zijn om examen te doen/afrijden. Je kunt al wel beginnen met je theorie en rijlessen vanaf 16,5 jaar.
 • Om je rijbewijs te ontvangen moet je praktijkexamen doen. Voor enkele is ook een theorie examen vereist.
 • Om een groot rijbewijs (C en D) te halen moet je medisch gekeurd worden en dit dient ook bij het CBR gemeld te zijn.

Tips om snel je rijbewijs te halen

Wil je zo snel mogelijk je rijbewijs op zak hebben? Autorijschool R. ter Borg geeft je handige tips om snel je rijbewijs te halen:

 • Als je een goede rijschool zoekt, maak dan een lijstje met vragen die je hebt. En vergelijk rijscholen met elkaar. Kies een rijschool met een goed slagingspercentage. Landelijk is dat percentage gemiddeld 50% Bij Autorijschool R. ter Borg is het slagingspercentage bijna 60% !
 • Bereid je goed voor op het theorie-examen door een goede theoriecursus te volgen. De verkeerskennis is de basis voor je verdere verkeersdeelname. En je zult zien dat je er veel aan hebt tijdens de rijlessen.
 • Heb je nog geen DigiD met sms-code? Vraag die dan gratis aan via digid.nl. Je DigiD heb je nodig om via Mijn CBR een theorie-examen te reserveren, een rijschool te machtigen en een Gezondheidsverklaring naar het CBR te sturen. Geef nooit je DigiD aan een vreemde.
 • Reserveer op tijd zelf je theorie-examen via Mijn CBR . Of laat dat door je rijschool doen.
 • Machtig aan het begin van de rijopleiding de rijschool van je keuze via Mijn CBR.

 • Stuur meteen in het begin van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring naar het CBR dan hoeft dit in een later stadium niet voor problemen te zorgen.
 • Neem genoeg rijlessen. Laat dat bepalen door je rijopleider, die weet het beste hoeveel rijlessen je nodig hebt omdat dit zijn beroep is.
 • Denk erover om een tussentijdse toets te doen. Dan ben je (nog) beter voorbereid op het rijexamen en hoef je de speciale verrichtingen niet meer te doen.
 • Kies in overleg met je rijschool een geschikte datum en tijd voor je rijexamen.
 • Check eerst of je alle documenten voor het rijexamen bij je hebt. En zorg dat je op tijd aanwezig bent bij het CBR. Dat scheelt weer in de zenuwen.
 • Als je bent geslaagd voor je rijexamen, kun je na de examen dag het rijbewijs aanvragen bij je gemeente. Kijk wel even op de site van je gemeente wanneer je daar terecht kunt. De openingstijden kunnen verschillen en soms moet je een afspraak maken. Je kan het rijbewijs met spoed aanvragen of normaal, meestal kan je het rijbewijs dezelfde week of de week erna bij het gemeentehuis afhalen of thuis laten bezorgen.

Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur van je rijschool daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen.

Gemiddeld aantal rijlessen per type leerling

Hoeveel rijlessen jij nodig hebt om je rijbewijs te halen, hangt af van veel zaken.

 • Hoe is jouw leersnelheid, ben je iemand die snel iets oppakt of kan dit iets langer duren?
 • Hoe vaak kun je lessen in de week?
 • Hoe is jouw rijschool?

Het exacte aantal lessen is ook voor de instructeur lastig te bepalen. Op basis van ervaring kan die wel een goede inschatting maken.

Hoeveel rijlessen per week kan ik het beste volgen?

Eigenlijk is het moeilijk te zeggen hoeveel rijlessen per week je het beste kunt volgen. In ieder geval is het belangrijk dat je regelmatig rijlessen volgt. Dan leer je sneller en heb je minder rijlessen nodig. Als je je rijlessen een tijdje onderbreekt, kan je niveau minder worden.

Hoeveel rijlessen heeft een klant gemiddeld nodig bij Autorijschool R. ter Borg?

Leerlingen bij Autorijschool R. ter Borg hebben gemiddeld 28 rijlessen nodig alvorens ze examen kunnen doen bij het CCBR. Bijna 60% van de leerlingen slaagt in één keer bij autorijschool ter Borg omdat de rijschool kwaliteit en veiligheid erg belangrijk vind, tevens moet het voor iedereen mogelijk zijn om zijn rijbewijs te kunnen halen.
Een rijschool kiezen die bij je past is erg belangrijk om vol zelfvertrouwen te beginnen met rijlessen. De instructeur ondersteunt je in de beheersing van de lesauto ,leert je de verkeersveiligheid begrijpen en je te anticiperen op de dingen die op de weg gebeuren. Hieronder is een lijst te vinden die door het CBR is opgesteld om je te helpen bij de keuze voor een goede autorijschool!

 • Heeft de rijschool een goed slagingspercentage. Gebruik de Rijschoolzoeker om erachter te komen wat het slagingspercentage van de rijschool is dit is belangrijk omdat jij zelf uiteindelijk de keuze moet maken of een rijschool betrouwbaar oogt.
 • Werkt met een leskaart waarop je ziet hoe ver je bent met je opleiding.
 • Maakt duidelijke afspraken bij het uitvallen van een rijles, instructeur of lesauto.
 • Legt uit waarom het goed is om een tussentijdse toets te doen bij het CBR.
 • Laat je pas op examen gaan als je veilig en zelfstandig rijdt.
 • Laat jouw instructeur meerijden (*) met de tussentijdse toets en het examen; zo kan hij je beter helpen met het vervolg.

 • Werkt met instructeurs die wettelijk het recht hebben om rijles te geven. Dat kun je zien aan de WRM-bevoegdheidspas.
 • Hier kun je checken of je instructeur bevoegd is om les te geven.
 • Controleer of de naam van de rijschool dezelfde is als de naam op de lesauto én de naam waaronder de rijschool staat ingeschreven bij het CBR. Zo voorkom je verrassingen bij je examen, omdat dit door het CBR als eis wordt gesteld en wordt gecontroleerd.

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met autorijschool R. ter Borg. Je kunt het contactformulier op deze pagina invullen, tevens kan je bellen of appen met de rijschool en er kan via de sociale media als Instagram en Facebook contact worden opgenomen met René ter Borg. René ter Borg is de eigenaar en instructeur van Autorijschool R. ter Borg

Wat zeggen inmiddels geslaagde leerlingen over autorijschool R. ter Borg?

Thomas de Visser geslaagd voor zijn rijbewijs bij autorijschool R . ter Borg
Thomas Visser
Hele goede rijschool ik heb in één keer me rijbewijs gehaald bij Autorijschool R. ter Borg tevens waren de rijlessen erg gezellig. Ik kan deze rijschool zeker aanraden aan andere.
Tom van der Steeg
René is een goede instructeur die weet hij je autorijles geeft. Ik heb me autorijbewijs na 25 lessen behaald.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u nog meer informatie over autorijbewijs halen bij autorijschool R. ter Borg omdat u nog niet helemaal zeker bent of omdat u nog een aantal vragen heeft. Kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met autorijschool R. ter Borg, dit kan door middel van de contact knop of door te bellen of Whatsappen naar 0620160611